Felhasználónév: *

Jelszó : *


Eseménynaptár Projektek Pályázatok Hírek

[ Összetett keresés ]

2018. október  18. csütörtök - Lukács

holnap : Nándor

[1 USD: 4.036 RON] [1 EURO: 4.667 RON] [100 HUF: 1.448 RON]
Hírek

[ 2013-11-21 10:52:15 ]

 

Siculicidium tanösvényt és a menedékházat népszerűsítő kiadvány jelent meg, amelyben a tizennégy stációról szóló leírások kapnak helyet. A kiadványban továbbá egy kis térkép is szerepel, hogy a turisták nyomon követhessék az útvonalat. Elkészült a www.mvt2014.ro honlap, ahol a 2014. június 6-10. között szervezendő Madéfalviak Világtalálkozójára jelentkezhetnek a részvevők. A honlapon hírek jelennek meg a községről, valamint egy Madéfalváról szóló fotóalbum összeállítására is szolgál. Mindezt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Hargita Megye Tanácsa 2.500 lejjel finanszírozta.

 


 
[ 2012-10-29 13:58:58 ]

 

Sportéletünket támogatja Hargita Megye Tanácsa

 

Október 28-án, vasárnap, a Madéfalvi MIK – Csíkszentgyörgyi Fiság 5. liga Csík-körzeti bajnokság labdarúgó mérkőzés előtt átadták a Hargita Megye Tanácsa által támogatott felszereléseket. 

Hargita Megye Tanácsa 3.500 lejjel támogatja  a Madéfalvi Sportegyesület tevékenységét, amelyet a minifoci pálya bérlésére, valamint edzéseket elősegítő kellékek és felszerelések vásárlására használt fel a Madéfalvi MIK focicsapata a gyerekcsapattal közösen.


 


 
[ 2012-09-28 13:49:03 ]

argita Megye Tanácsa jóvoltából a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés 3.000 RON támogatásban részesült, amelyet két darab férfi és két darab női székelyruha megvásárlására tudott felhasználni. A nyertes projekt által az ifjúsági szervezetnek lehetősége nyílt arra, hogy saját népviselet szerezzen be.

Köszönjük a megyei tanácsnak ezen támogatását:

 


 
[ 2012-08-17 11:32:05 ]

Oly sok természeti kincs lakozik közvetlen környezetünkben és mégis sokszor ami közel van az ismeretlen számunkra. Ennek megváltoztatása érdekében került sor az Egyeskő túra megszervezésére, amelyet a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés szervezett meg.


 
Oldalak:     Elõzõ      [ 1 ]   2    3   ...   15    16    17       Következõ     
Pályázatok


A madéfalvi teleház szélessávú internet hozzáférését a Communitás Alapítvány támogatja.Falumajális Madéfalván

Idén április 30-án került sor a hagyományos falumajális rendezvényére.

A nap első programja a kerékpárosok versenye volt. A résztvevők kibicikliztek a templomtól a majálisoló helyszínre, ahol a jelentkezők egy gyorsasági versenyen vettek részt. Ez abból állt, hogy egy bójákkal kijelölt, hepehupás pályát minél rövidebb idő alatt kellett lebiciklizni. A második versenyszám egy akadálypálya teljesítése volt. Ezen úgy kellett végighaladni, hogy ne hibázz, és te legyél a leggyorsabb. Hibának számított, ha felborítottad a bóját, nem a kijelölt útvonalon mentél, letetted a lábad. A vétett hibák plusz időként hozzáadódtak a teljesítés időhöz. Mindkét versenyszám teljesítését meg lehetett ismételni, javítani, anélkül, hogy az előző eredményt tudnád.

A borús idő ellenére a kerékpáros programokon 16-an vettek részt, igen jól teljesítve. A díjazás versenyszámonként és két korosztályban történt. Majdnem mindenki díjban részesült, voltak, akik több díjat is hazavihettek, amely kerékpáros kellékekből állt (pompa, kulcs szett, kesztyű, kulacs). A gyorsasági versenyen kiemelkedő teljesítményt Nagy Károly és Ferencz Attila ért el, míg az ügyességin Olti Zsolt és Olti Tamás.

14 órától a turisztikai menedékház alapkövét helyezték el a község vezetői, amelynek kivitelezése a következő hónap folyamán indul.

15 órakor érkeztek meg Madéfalva határába a Felcsíki Huszártoborzó résztvevői. A polgármester köszöntötte őket, engedélyt adott, hogy a faluba bejöhessenek, azután pedig a templom előtti térre vonultak. Itt megtörtént a madéfalvi huszárok toborzása, a résztvevőket kaláccsal és pálinkával kínálták meg a lakók, majd a huszárok továbbvonultak a felcsíki községekbe. A zárórendezvényre Csíkszentdomokoson került sor. Madéfalváról Kosz Lajos és László Endre állt be a huszárok sorába.

A falumajális rendezvénye a majálisoló helyszínen folytatódott szabadtéri programmal, majd este tábortűzzel zárult.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.    Négy nyertes pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Idén a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés négy pályázatot nyújtott be a Hargita Megye Tanácsa által kiírt különböző pályázati lehetőségekre.
Projektek


 

XI. Madéfalvi Falunapok

 

2013. június 7-9.

 

Idén immár 11. alkalommal került megszervezésre a Madéfalvi Falunapok. A három napos rendezvény mindig a Jézus Szent Szíve búcsúkor van megszervervezve, mivel ekkor van Madéfalván a búcsú.

Az első nap búcsús szentmisével kezdődött a Madéfalvi Római Katolikus templomban. A mise után mindenki hazatért a családjávál és a meghívott vendégekkel elfogyasztani az ünnepi ebédet.

Kora délután kulturális programok következtek, melyeknek a helyi kultúrotthon adott helyet: a csíkzsögödi Harom néptánccsoport „Ez nem mese” című darabja kultúrált kikapcsolódást kínált az érdeklődőknek. Az előadást Retro-buli követte, élő zenével, ahol mindenki kedvére táncolhatott.

A második nap, szombaton a sportról szólt, a műgyepes focipályán egész nap folytak a különböző focimérkőzések, de ez mellett kerékpárverseny és asztalitenisz-bajnokság is megrendezésre került, melyeket minden korosztály szerepet vállalhatott.

A harmadik napon, vasárnap tetőzött igazán a hangulat. Az ünnepi szentmise után már izott a hangulat a téren, a színpadon a MIK tánccsoportja mutatta be népi táncait, a Caritas sátorban a gyerekek gyöngyöt fűzhettek, rajzolhattak, festhettek, a cserkész sátorban kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Ez mellett felfújt csúszdák, ugrálók, arcfestés várta a gyerekeket.

A Boszorka Együttes bábszínház-előadással kedveskedett a legkisebbeknek, majd az Open Stage szórakoztatta a közönséget a humoros előadásaival.

Az előadások alatt mindenkinek lehetősége volt kulináris ínyencségeket kóstólni, mint például nyárson sült pulyka, berbécs, nyúl és malac.

A falunapok záróeseménye a 100 Folk Celsius nevű, magyarországi country együttes élő koncertje volt. A koncert nagyszámú nézőközönséget vonzott Madéfalvára a szomszédos településekről is.

A koncert után az egybegyűltek hatalmas tábortűz mellett tovább énekelhettek.

 Teszt Projekt

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus,


Támogatóink: Madéfalva Önkormányzata és a " Csompoly" Közbirtokosság

 
FőoldalAz egyesületrőlMadéfalvárólFotó galériaHírekEseménynaptárProjektekPályázatokFórumElérhetőségek