Nume utilizator: *

Parola : *


Calendar Proiecte Granturi Stiri / Noutati

[ Cautare avansata ]

2018. septembrie 19. miercuri - Vilhelmina

maine : Friderika

[1 USD: 3.979 RON] [1 EURO: 4.648 RON] [100 HUF: 1.430 RON]
Eseménynaptár

[ 2010-01-13 ]

Festivitatea de 7 ianuarie

 

În jubileul nr. 246 al crâncenului masacru de la Siculeni Asociația Tineretul din Siculeni a decorat cu o manifestare programul de sărbătoare.

Programul cultural care începea de la ora 19 în Casa de Cultură din Siculeni avea doi părti. Prima parte s-a ocupat cu masacrul din 1764. Membrii asociații au reprezentat întâmplările di anul 1764. Programul care conținea narații, versuri și cânteci au demonstrat soarta tragică al moșiilor noștrii, care au sacrificat vieții lor pentru libertate. În zilele noastre, noi nu putem să vedem, chiar nu putem să retrăim acele întâmplări pe care au retrăit ei, de aceea trebuie să arătăm măcar respectul cu aceste comemorări. Si cum a spus și deputantul parlamentar, Korodi Attila, trebuie să chibzuim dacă suntem demni de strămoșii noștrii.

După programul asociații a urmat proiectarea filmului documentar făcut despre Siculeni, Filmul ”Madefalva arcai” (Feții satului Siculeni).

A fost o seară substanțială, îți mulțumim că v- ați prezentat.

 

Cu stimă. ATS.


 
Granturi

Un nou proiect: curs de dans popular

La sfârşitul lunii ianuarie Asociaţia Tineretul din Siculeni va trimite aplicarea de grant pentru un program de 10 luni de învăţare de dans popular la Budapesta, la Nemzeti Kulturalis Alap. (Fond National de Cultura - Ungaria, Budapesta).

În cazul în care proiectul nostru va fi selectat  câştigătoare şi vom primi subvenţie, vom organiza curs de dans popular timp de 10 luni (martie-decembrie 2010), in fiecare saptamana in Casa de Cultura din Siculeni.

Cursurile vor fi ţinute de către profesori de dans populari profesionisti.

Vă vom ţine la curent cu rezultatele obţinute.Curs de calculatoare

 

Asociaţia Tineretul din Siculeni a câştigat 500.000 de forinţi maghiari (cca. 7500 RON) de la Szulofold Alap, Budapesta.

Grantul se poate cheltui în perioada januarie-aprilie 2010.

Cursul va fi gratuit şi se va ţine după amiază sau seara. Locurile sunt limitate din cauza numerelor calculatoarelor.

 
Proiecte

Drumul Munţilor Hargitene - Măsura 313, APDRP

Asociaţia Tineretul din Siculeni a solicitat în cadrul programului Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Măsura 313 - Înbunătăţirea Activităţilor Turistice o sumă de 199,863 EURO în decembrie, 2009.


Sustinatorii sunt: Consiliul Local Siculeni, Compososeratul "Csompoly"

 
Pagina principalaDespre noiDespre SiculeniGalerie fotoStiri / NoutatiCalendarProiecteGranturiForumContact