Felhasználónév: *

Jelszó : *


Eseménynaptár Projektek Pályázatok Hírek

[ Összetett keresés ]

2018. október  18. csütörtök - Lukács

holnap : Nándor

[1 USD: 4.036 RON] [1 EURO: 4.667 RON] [100 HUF: 1.448 RON]
Eseménynaptár

[ 2010-06-15 ]

Jubileumi MIK előadássorozat

 

A VIII. Madéfalvi Falunapok keretén belül idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés. Ennek tiszteletére Jézus Szíve napján egy tartalmas előadássorozattal örvendeztette meg az egybegyülteket a fiatalság.

A kultúrház előterében kiállítást tekinthettek meg, ami a  MIK 10 éves múltát idézte fel. Láthatták az első Mozaikot, amely 2001- re van keltezve, fényképeket külömböző táborokról, farsangtemetésekről, képzésekről, okleveleket Ezer Székely Leány találkozókról és sporteseményekről, valamint a MIK focicsapat trófeáit és mezeit, illetve mikes pólókat.

A program 8 órakor folytatódott a kultúrotthonban, amikor is a MIK színjátszó csoportja előadta

Imre Ferenc „Érik a rozs”

című három felvonásos vígjátékát, ami a látottak és hallottak alpján nagy sikernek örvendett a közönség körében. A színdarab a falusi élet egy történetét meséli el, ahol a pletyka játsza a főszerepet és tanui lehettünk, hogy egy ártalmatlan helyzetből hogy lesz szinte egy visszafordíthatatlan tragédia, de hát persze a végén minden jóra fordul. Az előadás méltó volt e jubileumi eseményhez, az egybegyültek hangulatát pedig az ezt követő néptáncelőadás fokozta. Az ifjúsági szervezet nagy tánccsoportja felcsíki táncokat adott elő és aki még szorakozni szeretett volna, azt még hajnalig tartó bál várta. Tartalmas, mozgalmas este volt, mindenki megtalálhatta a magának való programot.

A színdarab szereplői:

Részeg Csilla- Kovács Erzsi

Ferencz Otília- Czifra Klári

Berszán Szidónia- Veress Terike

György Mónika- Balogné

Colceriu Zsófia- Julisné

Részeg Melánia- Bíróné

Tompos Dalma- Panna

György Szilárd- Kuka Peti

Boga Botond- Pista

Szőcs Szilveszter- Titkár úr

Ladó Zoltán- Papucs Ferenc bíró

Péter Csaba- Lóránd- kocsmáros

Szabó József- Pikula Gazsi cigány

Miklós Ervin és Vass István- cigányok, zenészek

A tánccsoport tagjai: Részeg Csilla, György Szilárd, Ferencz Szidónia, Boga Botond, Ferencz Otília, Sinka Róbert, Szabó Zsuzsanna, Sárkány Szabolcs, Juhász Tünde, Molnár István, Berszán Szidónia, Szőcs Szilveszter, Részeg Melánia, Szabó Tihamér, Péter Tünde, Ambrus Szabolcs, Balla Dalma, Kosz Lajos, Colceriu Zsófia és Szabó József.

Szeretnénk köszönetet mondani Császár Erzsébet súgónak, Antal Zsolt tánctanárnak, a tánc és a koreográfia betanításáért, Sárossy Zsoltnak a díszlet megtervezéséért és kivitelezéséért, illetve Miklós László műszaki segítségét.

A MIK nevében Szabó József elnök

 


 
[ 2010-06-07 ]

Idén  június 11-13. között kerül megrendezésre a VIII. Madéfalvi Falunapok, melyre mindenkit szeretettel várunk!


 
[ 2010-05-27 ]

Idén is nagy sikernek örvendett a Falumajális, melyet a helyi tanáccsal partnerségben rendezett meg a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés. Az ünnepség helyszíne a Köves utca végén található majálisoló hely volt, ahol az erdő közelében, a zöldben majálisolhattak a résztvevők.

Az erősebbek favágóverseny keretében mérhették össze erejüket. Hat csapat nevezett be a versenyre, ahol nem csupán a fizikai erő, hanem az összehangolt csapatmunka is létfontosságú volt az első díj elnyeréséhez.

A helyi önkéntes tűzoltók bemutatóján a közönség jobban megismerhette a tűzoltás nehézségeit.

Az esti tábortűz mellett magyar népdalokkal emelték a hangulatot.

A programot a Communitas Alapítvány támogatta.


 
[ 2010-03-21 ]

Első filmmaraton a Teleházban

 

Az Ifjúsági-, Kulturális- és Sportközpont célja, hogy minél több építő tevékenységet indítson el, ami a közösség szellemi fejlődését szolgálja. 2010. március 19.- től elindult a filmmaratonok sora és a tervek szerint ez után minden szombaton lesz filmnéző est.

Tegnap  Will Smith főszereplésével a Legenda vagyok horror és a Ben Stiller és Drew Barrymore love-story, az 50 első randi volt műsoron.

Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt szombatonként este 9.- től.

A BLOG/Mindenki blogja menüpontban lehet szavazni a soron következő szombati filmlistára. ITT -->

http://madefalvimik.ro/blog.php?lang=hu&id=1

 

Madéfalvi Ifjúsági-, Kultúrális- és Sportközpont

SzJ


 
Oldalak:     Elõzõ      [ 1 ]   2    3    4       Következõ     
Pályázatok


A madéfalvi teleház szélessávú internet hozzáférését a Communitás Alapítvány támogatja.Falumajális Madéfalván

Idén április 30-án került sor a hagyományos falumajális rendezvényére.

A nap első programja a kerékpárosok versenye volt. A résztvevők kibicikliztek a templomtól a majálisoló helyszínre, ahol a jelentkezők egy gyorsasági versenyen vettek részt. Ez abból állt, hogy egy bójákkal kijelölt, hepehupás pályát minél rövidebb idő alatt kellett lebiciklizni. A második versenyszám egy akadálypálya teljesítése volt. Ezen úgy kellett végighaladni, hogy ne hibázz, és te legyél a leggyorsabb. Hibának számított, ha felborítottad a bóját, nem a kijelölt útvonalon mentél, letetted a lábad. A vétett hibák plusz időként hozzáadódtak a teljesítés időhöz. Mindkét versenyszám teljesítését meg lehetett ismételni, javítani, anélkül, hogy az előző eredményt tudnád.

A borús idő ellenére a kerékpáros programokon 16-an vettek részt, igen jól teljesítve. A díjazás versenyszámonként és két korosztályban történt. Majdnem mindenki díjban részesült, voltak, akik több díjat is hazavihettek, amely kerékpáros kellékekből állt (pompa, kulcs szett, kesztyű, kulacs). A gyorsasági versenyen kiemelkedő teljesítményt Nagy Károly és Ferencz Attila ért el, míg az ügyességin Olti Zsolt és Olti Tamás.

14 órától a turisztikai menedékház alapkövét helyezték el a község vezetői, amelynek kivitelezése a következő hónap folyamán indul.

15 órakor érkeztek meg Madéfalva határába a Felcsíki Huszártoborzó résztvevői. A polgármester köszöntötte őket, engedélyt adott, hogy a faluba bejöhessenek, azután pedig a templom előtti térre vonultak. Itt megtörtént a madéfalvi huszárok toborzása, a résztvevőket kaláccsal és pálinkával kínálták meg a lakók, majd a huszárok továbbvonultak a felcsíki községekbe. A zárórendezvényre Csíkszentdomokoson került sor. Madéfalváról Kosz Lajos és László Endre állt be a huszárok sorába.

A falumajális rendezvénye a majálisoló helyszínen folytatódott szabadtéri programmal, majd este tábortűzzel zárult.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.    Négy nyertes pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Idén a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés négy pályázatot nyújtott be a Hargita Megye Tanácsa által kiírt különböző pályázati lehetőségekre.
Projektek


 

XI. Madéfalvi Falunapok

 

2013. június 7-9.

 

Idén immár 11. alkalommal került megszervezésre a Madéfalvi Falunapok. A három napos rendezvény mindig a Jézus Szent Szíve búcsúkor van megszervervezve, mivel ekkor van Madéfalván a búcsú.

Az első nap búcsús szentmisével kezdődött a Madéfalvi Római Katolikus templomban. A mise után mindenki hazatért a családjávál és a meghívott vendégekkel elfogyasztani az ünnepi ebédet.

Kora délután kulturális programok következtek, melyeknek a helyi kultúrotthon adott helyet: a csíkzsögödi Harom néptánccsoport „Ez nem mese” című darabja kultúrált kikapcsolódást kínált az érdeklődőknek. Az előadást Retro-buli követte, élő zenével, ahol mindenki kedvére táncolhatott.

A második nap, szombaton a sportról szólt, a műgyepes focipályán egész nap folytak a különböző focimérkőzések, de ez mellett kerékpárverseny és asztalitenisz-bajnokság is megrendezésre került, melyeket minden korosztály szerepet vállalhatott.

A harmadik napon, vasárnap tetőzött igazán a hangulat. Az ünnepi szentmise után már izott a hangulat a téren, a színpadon a MIK tánccsoportja mutatta be népi táncait, a Caritas sátorban a gyerekek gyöngyöt fűzhettek, rajzolhattak, festhettek, a cserkész sátorban kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Ez mellett felfújt csúszdák, ugrálók, arcfestés várta a gyerekeket.

A Boszorka Együttes bábszínház-előadással kedveskedett a legkisebbeknek, majd az Open Stage szórakoztatta a közönséget a humoros előadásaival.

Az előadások alatt mindenkinek lehetősége volt kulináris ínyencségeket kóstólni, mint például nyárson sült pulyka, berbécs, nyúl és malac.

A falunapok záróeseménye a 100 Folk Celsius nevű, magyarországi country együttes élő koncertje volt. A koncert nagyszámú nézőközönséget vonzott Madéfalvára a szomszédos településekről is.

A koncert után az egybegyűltek hatalmas tábortűz mellett tovább énekelhettek.

 Teszt Projekt

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus,


Támogatóink: Madéfalva Önkormányzata és a " Csompoly" Közbirtokosság

 
FőoldalAz egyesületrőlMadéfalvárólFotó galériaHírekEseménynaptárProjektekPályázatokFórumElérhetőségek