Felhasználónév: *

Jelszó : *


Eseménynaptár Projektek Pályázatok Hírek

[ Összetett keresés ]

2018. szeptember  19. szerda - Vilhelmina

holnap : Friderika

[1 USD: 3.979 RON] [1 EURO: 4.648 RON] [100 HUF: 1.430 RON]
Eseménynaptár

[ 2010-03-15 ]

Emlékezzünk méltó módón hőseinkre, szívünk fölött egy apró kokárdával !

 

Március 14-én e mottó vezérletével mutatták be „Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc" című kultúrális-irodalmi  előadásukat a madéfalvi fiatalok. Az előadásra este 7-órakor került sor a madéfalvi kultúrotthonban.
A helyi fiatalok, igen sokszínű előadással rótták le kegyeletüket a hősi halottak előtt, egyaránt emlékezve a pesti és székelyföldi elesett honvédeinkre.
A verses-zenés összeállítást székely népi tánccal kiszínezve, nagy sikert arattak az egybegyűlt ünneplő közönség előtt.
Az előadást Boga Botond madéfalvi könyvtáros írta és rendezte és  a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés(M.I.K.) veterán tagjaival együtt mutatták be.
A műsor sikeréhez hozzájárultak a háttérben munkálkodó kellékesek:Balló Ibolya,
György Mónika, Mihály Attila, Miklós László illetve Szentes Csaba Madéfalva polgármestere a zenei aláfestéssel; valamint a szereplők: Ambrus Szabolcs, Szabó Zsuzsanna, Sinka Róbert, Berszán Szidónia, Molnár István, György Enikő, Colceriu Tihamér, György Szilárd, a M.I.K. alelnöke, Szabó József, a M.I.K. elnöke, Ferencz Szidónia, Sárkány Szabolcs, Részeg Csilla, György Orsolya, Juhász Tünde és Boga Botond.

               A műsor zárópontjában a közönséggel közösen elénekelték a Magyar illetve a Székely Himnuszt.

Elesett hőseink!

              Nevetek legyen dicső, hűségetek legyen példa, emléketek legyen áldott!


 
[ 2010-03-07 ]

Nőnapi köszöntő

 

Március 8.- a közismerten a nők nemzetközi világnapja. Mi sem felejtkeztünk el a mi "nőjeinkről", így egy picit ha hamarabb is, 6.- án este, egy vidám, beszélgetős este keretében a helyi Party bárban, a MIK fiú tagjai egy- egy szál gerberával köszöntötték a lányokat.

Ha nem is volt nagy meglepetés, mivel már mindenki sejtette, hogy mi fog történni, látszólag jól esett a gesztus. Ők lányok, örvendtek, hogy gondoltunk rájuk, mi fiúk, pedig örvendtünk, hogy ajándékozhattunk és főleg, hogy sok puszit is kaptunk.

Szimpatikus ünnep ! :)

 

Sz.J.


 
[ 2010-02-20 ]

II. farsangtemetés Madéfalván

 

2010. február 16.- án, kedden, ismét alakoskodóktól volt zajos egész Madéfalva területe. A tavaly, újra a köztudatba visszaépített népszokás, idén újra nagy sikernek örvendett a faluban.

A népes csoport, akik többnyire a MIK ifjúsági szervezet tagjai voltak, zenei kísértettel vonultak végig a falun és kísérték végig Dömét az utolsó útjára. "Színészeink" ezúttal is beleélték magukat a szerepeikbe és nagyon ügyesen, viccesen adták elő a műsort, nagy közönségsikert aratva ez által.

A körmenet ezúttal is a falu több pontját érintette, a kultúrháztól indulva a tömbházlakásoktól egészen Alszegig és a Bogát utca sarkáig vonultak, mindenhol elsíratva Dömét, majd végül visszatérve a kultúrház elé, ahol elégették szegény párát.

Ismét elbúcsúztunk egy újabb farsangtól...várjuk a következőt !

 

Szabó József


 
[ 2010-01-18 ]

Fociztak a mikesek !

2010. január 17.- én, vasárnap, teremfoci bajnokságon vett részt a MIK labdarúgó csapat. Bővebben olvashatnak az eredményekről a SPORT címszó alatt.


 
Oldalak:     Elõzõ       1   [ 2 ]   3    4       Következõ     
Pályázatok


A madéfalvi teleház szélessávú internet hozzáférését a Communitás Alapítvány támogatja.Falumajális Madéfalván

Idén április 30-án került sor a hagyományos falumajális rendezvényére.

A nap első programja a kerékpárosok versenye volt. A résztvevők kibicikliztek a templomtól a majálisoló helyszínre, ahol a jelentkezők egy gyorsasági versenyen vettek részt. Ez abból állt, hogy egy bójákkal kijelölt, hepehupás pályát minél rövidebb idő alatt kellett lebiciklizni. A második versenyszám egy akadálypálya teljesítése volt. Ezen úgy kellett végighaladni, hogy ne hibázz, és te legyél a leggyorsabb. Hibának számított, ha felborítottad a bóját, nem a kijelölt útvonalon mentél, letetted a lábad. A vétett hibák plusz időként hozzáadódtak a teljesítés időhöz. Mindkét versenyszám teljesítését meg lehetett ismételni, javítani, anélkül, hogy az előző eredményt tudnád.

A borús idő ellenére a kerékpáros programokon 16-an vettek részt, igen jól teljesítve. A díjazás versenyszámonként és két korosztályban történt. Majdnem mindenki díjban részesült, voltak, akik több díjat is hazavihettek, amely kerékpáros kellékekből állt (pompa, kulcs szett, kesztyű, kulacs). A gyorsasági versenyen kiemelkedő teljesítményt Nagy Károly és Ferencz Attila ért el, míg az ügyességin Olti Zsolt és Olti Tamás.

14 órától a turisztikai menedékház alapkövét helyezték el a község vezetői, amelynek kivitelezése a következő hónap folyamán indul.

15 órakor érkeztek meg Madéfalva határába a Felcsíki Huszártoborzó résztvevői. A polgármester köszöntötte őket, engedélyt adott, hogy a faluba bejöhessenek, azután pedig a templom előtti térre vonultak. Itt megtörtént a madéfalvi huszárok toborzása, a résztvevőket kaláccsal és pálinkával kínálták meg a lakók, majd a huszárok továbbvonultak a felcsíki községekbe. A zárórendezvényre Csíkszentdomokoson került sor. Madéfalváról Kosz Lajos és László Endre állt be a huszárok sorába.

A falumajális rendezvénye a majálisoló helyszínen folytatódott szabadtéri programmal, majd este tábortűzzel zárult.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.    Négy nyertes pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Idén a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés négy pályázatot nyújtott be a Hargita Megye Tanácsa által kiírt különböző pályázati lehetőségekre.
Projektek


 

XI. Madéfalvi Falunapok

 

2013. június 7-9.

 

Idén immár 11. alkalommal került megszervezésre a Madéfalvi Falunapok. A három napos rendezvény mindig a Jézus Szent Szíve búcsúkor van megszervervezve, mivel ekkor van Madéfalván a búcsú.

Az első nap búcsús szentmisével kezdődött a Madéfalvi Római Katolikus templomban. A mise után mindenki hazatért a családjávál és a meghívott vendégekkel elfogyasztani az ünnepi ebédet.

Kora délután kulturális programok következtek, melyeknek a helyi kultúrotthon adott helyet: a csíkzsögödi Harom néptánccsoport „Ez nem mese” című darabja kultúrált kikapcsolódást kínált az érdeklődőknek. Az előadást Retro-buli követte, élő zenével, ahol mindenki kedvére táncolhatott.

A második nap, szombaton a sportról szólt, a műgyepes focipályán egész nap folytak a különböző focimérkőzések, de ez mellett kerékpárverseny és asztalitenisz-bajnokság is megrendezésre került, melyeket minden korosztály szerepet vállalhatott.

A harmadik napon, vasárnap tetőzött igazán a hangulat. Az ünnepi szentmise után már izott a hangulat a téren, a színpadon a MIK tánccsoportja mutatta be népi táncait, a Caritas sátorban a gyerekek gyöngyöt fűzhettek, rajzolhattak, festhettek, a cserkész sátorban kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Ez mellett felfújt csúszdák, ugrálók, arcfestés várta a gyerekeket.

A Boszorka Együttes bábszínház-előadással kedveskedett a legkisebbeknek, majd az Open Stage szórakoztatta a közönséget a humoros előadásaival.

Az előadások alatt mindenkinek lehetősége volt kulináris ínyencségeket kóstólni, mint például nyárson sült pulyka, berbécs, nyúl és malac.

A falunapok záróeseménye a 100 Folk Celsius nevű, magyarországi country együttes élő koncertje volt. A koncert nagyszámú nézőközönséget vonzott Madéfalvára a szomszédos településekről is.

A koncert után az egybegyűltek hatalmas tábortűz mellett tovább énekelhettek.

 Teszt Projekt

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus,


Támogatóink: Madéfalva Önkormányzata és a " Csompoly" Közbirtokosság

 
FőoldalAz egyesületrőlMadéfalvárólFotó galériaHírekEseménynaptárProjektekPályázatokFórumElérhetőségek